Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Mateo92 Wojciechowski (21156 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Mega ciekawe czasy w mega ciekawym kraju......A jesli Pilsudzki nie wezmie swego sarkofagu pod pache to napewno przewroci sie w nim i wszyscy ktorzy tam zostali pochowani.....Wiecie,ja juz dawno stwierdzilam,ze Polska jest krajem absurdu i paranoi.....

Pozdrowionka
Zgłoś wpis
5 Postów
Magdalena ---
(magda_soleil)
Początkujacy
Osobiscie nie jestem za pochowaniem go na Wawelu - absolutnie nie. Skandalem nazywam jednak wypominanie tego, co zrobil a czego nie zrobil podczas trwania zaloby narodowej. Nie ot tak zostala ona ogloszona na caly tydzien, bo oprocz naszego prezydenta - glowy naszej ojczyzny, zgineli tez inni przedstawiciele naszego kraju, ktorzy do tej pory mimo wszystko reprezentowali Polske - na caly swiat. Zgineli wszyscy razem. I moze lepiej byloby sie wstrzymac z tymi dogaduszkami bo to i tak nic nie zmieni - on juz nie zyje.
Kazdy ma jednak prawo do swojej opini. Przykro tylko, ze zyjac na obczyznie wiele mnie kosztuje, by kazdego dnia na nowo byc dumna z tego, ze to wlasnie ja jestem Polka. I to ze wzgledu na swoich rodakow, ktorzy nie zawsze potrafia godnie reprezentowac swoj kraj i z szacunkiem sie o nim wypowiadac - noszac jednak polskie nazwisko.
Na koniec tylko taka refleksja: czy aby nie powinnismy spojrzec na siebie? I od siebie zaczac wymagac i cos zmieniac? A nie od krytyki innych - co nam tak latwo przychodzi?
Bo pytasz co Polska zrobila dla Ciebie?? A moze wreszcie zapytaj: CO JA ZROBILEM DLA POLSKI????????
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Na koniec tylko taka refleksja: czy aby nie powinnismy spojrzec na siebie? I od siebie zaczac wymagac i cos zmieniac? A nie od krytyki innych - co nam tak latwo przychodzi?
Bo pytasz co Polska zrobila dla Ciebie?? A moze wreszcie zapytaj: CO JA ZROBILEM DLA POLSKI????????

madzia

jest jedna zasadnicza roznica
otoz oni zostali wybrani przez narod ktory dal im szanse na
zrobienie czegos dobrego dle naszej polski
i jako narod mozemy za to co uczynili rozliczac
chwalic lub krytykowac i to wszystko
Zgłoś wpis
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
magda_soleil napisał:
Osobiscie nie jestem za pochowaniem go na Wawelu - absolutnie nie. Skandalem nazywam jednak wypominanie tego, co zrobil a czego nie zrobil podczas trwania zaloby narodowej. Nie ot tak zostala ona ogloszona na caly tydzien, bo oprocz naszego prezydenta - glowy naszej ojczyzny, zgineli tez inni przedstawiciele naszego kraju, ktorzy do tej pory mimo wszystko reprezentowali Polske - na caly swiat. Zgineli wszyscy razem. I moze lepiej byloby sie wstrzymac z tymi dogaduszkami bo to i tak nic nie zmieni - on juz nie zyje.
Kazdy ma jednak prawo do swojej opini. Przykro tylko, ze zyjac na obczyznie wiele mnie kosztuje, by kazdego dnia na nowo byc dumna z tego, ze to wlasnie ja jestem Polka. I to ze wzgledu na swoich rodakow, ktorzy nie zawsze potrafia godnie reprezentowac swoj kraj i z szacunkiem sie o nim wypowiadac - noszac jednak polskie nazwisko.

Ja zrobilam dla ojczyzny tyle ,ze glosowalam wyborach nie na Kaczynskiego .... tyle moglam jako obywatel. Poza tym Madziu nie chodzi tutaj juz o krytyke zmarlego tragicznie Pana Prezydenta, ale JEST TO KRYTYKA DECYZJI O MIEJSCU JEGO POCHOWKU i szopce zwiazanej z cala ta uroczystoscia.

Wiele spraw dzielilo nasz narod ,ta jest kolejna w historii...

W dodatku mysle sobie, ze kazdy z nas emigrantow zrobil cos dla kraju...tzn. nie zgodzil sie z polityka rzadzacych i opuscil ojczyzne, no chyba ze zrobil to dla widzimisie jakiegos czy z masochizmu ( bo bylo mu tam dobrze i ze wszystkim sie zgadzal i wyjechal bo chcial pogorszyc los swoj i swej rodziny) ... ale w takim przypadku powinien w ogole nie wypowiadac sie w tym watku.

Pozdrawiam .
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Madzia posluchaj dyskusji ktore tocza sie dzis w naszym kraju. Przed
godzina wysluchalem spekulacji kto kogo wystawi i zastanawiano sie czy
PIS nie pojdzie na calosc i nie wystawi Jarka. Wiec moze plizzzz nie pouczaj
nas wszystkich ktorzy maja inne zdanie i nie sprowadzaj nas do statusu
rodakow za ktorych jak twierdzisz sie wstydzisz. Oddziel polityke od sfery prywatnej.
Tam nie ma miejsca na uczucia. Liczy sie kto przetrwa a kto pojdzie na dol
w rankingach. Takie zycie. Stosujesz w swoim rozumowaniu taktyke brata
prezydenta Jaroslawa - My bylismy tu a tam za brama stalo ZOMO. I ci MY
pokazali po obradach okraglego stolu jak zrobic z Walesy agenta i znalezc haka
czy teczke na kazdego. Nie przypomina ci to zachowac rodem z Bialorusi ???
I ty sie pytasz co ja zrobilem dla Polski. Pracowalem uczciwie, uczylem sie pilnie,
nie siedzialem w pierdlu i chcialem dobrze ale w tym kraju to nie wystarczy. Ktoregos
dnia spakowalem sie i powiedzialem sobie "pier....e" ten cyrk i tresera. PZDR@ll
Zgłoś wpis
127 Postów
LouLou .
(Lady LouLou)
Stary wyjadacz
a ja mam taki wierszyk dla was....co wy na to ?? Zostawiłem trudne sprawy
Wyjechałem do Warszawy
Kim ja jestem przyjacielu
Żeby mieszkać przy Wawelu?

Wyciągnąłem z teczki notes
Przeciw sobie piszę protest:
Nie ma prawa ta pokraka
Plątać się po grodzie Kraka!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
loulou napisał:
a ja mam taki wierszyk dla was....co wy na to ?? Zostawiłem trudne sprawy
Wyjechałem do Warszawy
Kim ja jestem przyjacielu
Żeby mieszkać przy Wawelu?

Wyciągnąłem z teczki notes
Przeciw sobie piszę protest:
Nie ma prawa ta pokraka
Plątać się po grodzie Kraka!

no coz
wierszyk ladny
ja moge tylko pozdrowic ze swinoujscia
Zgłoś wpis
127 Postów
LouLou .
(Lady LouLou)
Stary wyjadacz
ze Swinoujscia??????? ja tez chce !!!!!!!!!!!!!!!1 strasznie dawno nie bylam...teskni mi sie troche za nasza plaza.......ja tez pozdrawiam.......ale z Belgii
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
loulou napisał:
ze Swinoujscia??????? ja tez chce !!!!!!!!!!!!!!!1 strasznie dawno nie bylam...teskni mi sie troche za nasza plaza.......ja tez pozdrawiam.......ale z Belgii

przywiezc ci troszke piasku z plazy
Zgłoś wpis
127 Postów
LouLou .
(Lady LouLou)
Stary wyjadacz
...... jasne........z checia......w tym roku tez nie pojade raczej nie pojade.....pozdrawiam..........
Zgłoś wpis

Bliżej nas